Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Thursday, April 5, 2012

Anda buat apa bila stress


Assalmualaikum dan morning..welcome thursday.Ari ni miss nak mulakan kerja setelah bersarapan agak berat..hihi.pasal nya semalam miss tidur sangat awal..hihih,pasal nya miss tension..hihihi,ada ke,org tension dengan menidurkan diri? hihi,lain orang lain cara nya menghilangkan stress ye kan..
Meh sini kita tengok pa yg patut kita buat utk mengurangkan stress:-
1.Perbanyakkan berzikir dan berdoa agar dipermudahkan segala urusan dan menemui solution setiap masalah yg kita hadapi*
2.Lakukan apa yg anda suka contohnya dengar muzik2 atau memasak..(p kena kawal apa yg anda makan jgn plak terlebih makan)
3.Cuba la meluahkan kepada teman karib atau sahabat2 yg dipercayai agar bebanan dalam jiwa itu berkurangan sekaligus mereka akan memberi pandangan atau nasihat berguna pada anda.
4.Terima hakikat bahawa anda blh handle dgn baik dan sentiasa berfikiran positif.

Erm,itu je yg miss rasa blh jadi,ada banyak lagi sebenarnya yg blh kita buat tp cukup dulu utk entry kali ni.Tak pe la kan,itu la yg akan melengkapi ari2 yg kita lalui kan dan lebih mematangkan kita:)

4 comments:

...sWeeT uMi... said...

yang no 3 and 4 tu leh rase cam ada gak buatnya hehehe...thnks for sharing (",)

CintaZulaikha said...

akak sental tandas..hehhe

Miss uCu said...

hihihihi,lain org lain caranya kak..btul2..sental tdas pun baik jugak tu:)

My Life's Journey said...

Umi pun tgah stress .. ummm info dear banyak membantu :) ..umi tgah sedih uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat