Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Saturday, June 16, 2012

Buah Melaka or kuih melaka?



Selamat pagi dan selamat berhujung minggu.Wah! berbeza rasanya hujung minggu ni,mana tak nya ujung minggu yang lepas,masih bercuti di kampug.Sarapan pun bersama family.Erm,rindu nya saat itu..ni sarapan di rumah bujang,jauh beza nya.Bukan selalu dapat breakfast sama pun.
Macam-macam yang miss buat time cuti.Siap satu hari tu,miss dan anak sedara buat buah melaka,kalau orang sana panggil kuih melaka.Hahahaha,saje je,comel yang kiter orang buat,kecil2 sebenarnya.Miss tak pakai gula melaka,miss pakai gula biasa.
Buat sambil borak-borang..datang sorang ambik,datag sorang ambik,bila nak penuh pinggan tu ye? hihihi..tapi tak pe,happy kalau kita buat ada yang rajin nak habiskan..Alhamdullah,syok tengok anak buah happy..yang penting perut kenyang.
*Ada lagi xtvt masak-masak sepanjang cuti tu,nanti kita kongsi sama-sama ye*

6 comments:

QA's ~ mamapapa said...

sy pggil onde2 :)

Izan Ishak said...

suka makan buah melaka! tapi kalau buat sendiri masih fail... sobsob..

miloais milo said...

kuih buah melaka
ada jugak yg sebut onde-onde @ ondeh-ondeh

kakchik@ella said...

hi miss. KC panggil ni Buah Melaka.

Joanna Yunus said...

nii kuih fav qayyum ni

IntaNBerliaN said...

sy pggil onde2.. :-)

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat