Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Saturday, December 10, 2011

Jus roselle Selamat,sihat dan Halal

Assalamualaikum,selamat malam.Apa macam ari ni,u all buat ape? or ada yang dah try buat cheese cake:) ari ni tak sempat BW or auto publish,sebab ada banyak tugas yang kena di settlekan.Ni baru boleh on9.
malam ni nak cerita sikit pasal kebaikan jus rozelle,pernah tak u all rasa? bagi yang belum pernah tu tak rugi try.Miss pertama kali mengenali dan merasai jus ni,semasa pulang bersama teman ke kampung nya di Kelantan.jus buatan sendiri.Sedap,dan berbeza dari sunquick semua tu.Mari selongkar khasiat roselle:



- tiga kali lebih tinggi Vitamin C berbanding anggur.
-Anti oksida
-Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang
-Mengurangkan risiko penyakit jantung.
-Mengatasi masalah selsema,batuk,dan demam.
-Mengurangkan insomnia.
-Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh.
menyeimbangkan berat badan.
Mengurangi panas dalam.

2 comments:

CintaZulaikha said...

hehhehhe, mertua saya ada tanam pokok nih kat belakang umah..asl ada org dtg umah ja, mertua sy akan petik awal2 dan buat patinya..pastu apalagi, wat airnya..sedap jugak airnya..

wawawawa said...

folo cni..^^

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat