Hi,kali ini nak share dua petua yg aku baca di majlah Mingguan Wanita bertarikh 7 hingga 13 oktober.
Mari2,ini dia Petua itu:
a)Cara mudah untuk menggoreng hati ayam.Ada sesetengah suri rumah ni takut untuk menggoreng hati ayam kerana percikan minyak yg panas kan?
Untuk mengelakkan hal ini terjadi,hati ayam hendaklah di basuh bersih.
Kemudian biarkan di rendam dalam air perahan asam jawa seketika.Selepas itu,bilas semula dengan air.Insyallah pasti hati ayam tidak meletup ketika di goreng..
b)Bagaimana hilangkan hanyir ikan pari atau ikan duri?
Meh sini,ini dia jawapan nyaJ Ambil asam jawa dan ramas ke dalam satu bekas berisi air.Masukkan ikan dan biarkan selama setengah jam.Setelah itu,potong ikan tersebut dan ramas bersama asam jawa dan garam kasar.
No comments:
Post a Comment