Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Thursday, June 28, 2012

bayi meninggal tersedak susu



Selamat pagi,semoga hari ini kita sama-sama sihat dan segala urusan kita dipermudahkan ye.Tadi miss baca ni kat Berita Harian.Seorang bayi lelaki berusia dua bulan meninggal dunia akibat tersedak susu di sebuah pusat asuhan, di Flora Damansara, di sini pagi semalam.
Kalau tak silap dalam tahun ni sahaja dah ada 7 kes.
Dalam kejadian itu, Mohd Affan Syahin Mohd Rizal yang juga cucu bekas Pengurus Besar BERNAMA, Datuk Seri Azman Ujang yang baru dua minggu dihantar ke pusat asuhan itu, ditemui tidak sedarkan diri oleh pengasuhnya pada jam 11 pagi.
Lalu pengasuh menghantar anak bongsu daripada dua beradik itu ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan, namun doktor mengesahkan dia meninggal dunia empat jam sebelum tiba di hospital.

Ya allah,dugaan buat ibu nya yang baru 2 bln habis pantang kan,Mari kita sama-sama hadiahkan Al Fatihah utk adik ni*

6 comments:

Kakzakie said...

Oh.. yg kisah ini ye. Tapi doktor kata kes seperti ini memang ada dan dah jadi semakin banyak jadi silent killer pada baby. Takutkan.

Boleh kakak rasa sebab susu punya kandungan pulak. Baik bagi brest feed ajelah ye..

ANIM said...

miss silap baca kot. ibunya bukan baru 2 minggu pantang (kalau tak takkan anaknya usia 2 bulan). Yang tepat, 2 minggu baru hantar pusat jagaan berkenaan.takziah buat si ibu dan semua ahli keluarganya.

Asksn0w said...

al-fatihah.. moge dijauhkan la dari situasi mcm 2.. :')

Miss uCu said...

Anim..a'a silap :) thanks mnegur.

Rizal said...

Assalamualaikum.. Arwh dgn abg dia mmg brest fed kak.. Masa hantar pun elok je.. Tapi yelahkan.. Nk buat mcm mana

Rizal said...

Arwah dgn abg dia mmg susu bdn pun kak..

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat