Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Wednesday, May 2, 2012

Lagu anak Kampung (Versi Melayu) -Jimmy Palikat


Hai,semua tahu dan mungkin semua hafal dah lagu ni,berjudul anak kampung di nyanyikan oleh Jimmy Palikat mulai tahun 2010.Popular di Sabah dan Brunei katanya.Dan semakin famous di corong2 radio sekarang apabila di dendangkan bersama one nation emcees.Mari kita fahami liriknya:-

Memang aku ini anak orang miskin
Tiada apa-apa yang dapatku berikan
Engkau memang cantik memang tidak padan
Dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli kuli sahaja memang tidak padan
Cantik ba kau itu banyak yg tergoda
Lagi orang kaya

Chorus
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun tiada ada pun bapa punya
Apalagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta
Aku lepaskan kau
sama orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiada guna

(ulang Chorus)

2 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Jimmy Palikat, orang kampungku...:)

cinnamon.com said...

bagus liriknya..

ye lah tak semua org nak mengaku miskin.n anak kampung,tak ada pelajaran pulak.

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat