Halwa Telinga

Ihsan KasihMu..Jum KLIK:)

Cari sesuatu yang menarik ??

Followers Terhebat

Empunya cerita

My photo
Merupakan Puteri bongsu di antara enam orang adik beradik.Simple PersoN, easy goinG, fRiendly.Wujudnya blog ni hanya suka-suka bagi mengabadikan setiap detik suka dan duka kehidupan dan melakarkan setiap kenangan saya dan mereka:)

Blog Archive

Mungkin anda tertinggal yang ini...:)

get this widget here

Monday, February 20, 2012

Sardin Roll santapan dinnerku

Salam n selamt beristirehat teman-tmn semua..Sebelum tu sedekahkan al fatihah buat allahyarham Latif Ibrahim yg telah meninggal dunia tadi.
Sebenarnya nak gedik bgtau yg mlm ni miss dinner ngan sardin roll je..
hihii,,mudah je: 
-bread(gardenia)
-sardin
-cili kecil(cili padi)
-bwg besar(di potong kcik)
-limau nipis.
Kemudian,sardin tadi kita lenyekkan ,goreng bwg,cili tadi .Masukkan sardin,goreng seketika.Lpas tu ,perahkan limau nipis ke dalam sardin tadi.Sementara tu,kita ambik penggelek or miss gunakan sudu je,tekan kn bread tu supaya mampat.masukkan sardin dan gulung.
utk mengelakkan roti terbuka gulungan nya,bancuh tepung dan lekatkan hujungnya
(jgn plak ambik gam UHU yea:)
Gorengkn bread yg telah digulung tadi.Kemudian boleh hidangkan.

4 comments:

KhaiZa said...

wah.. dinner dengan sardin roll jer.. klu saya selagi tak kena nasi sepinggan mesti tak sah..

Ros said...

Salam,

EEemmm....ringkas dan sedapnya....

Hanis MY said...

ouch sungguh yummy! nampak kerangupannya...sedapnyaa sambil imejin makan...

SURIA AMANDA said...

lama x buat sardine roll...tp biasa makan waktu sarapan pagi jer...

 

Copyright © 2012 Reserved to Begins with Smile Design with love by CikBulat